Maternale obesitas gekoppeld aan complicaties bij pasgeborenen

- Sep 18, 2018-

"Obesitas moet serieuze aandacht, misschien zelfs meer dan Zwangerschapsdiabetes ontvangt," zei Blickstein. "Artsen graag vrouwen testen en implementeren van therapie voor Zwangerschapsdiabetes, maar verzuimen, in het algemeen, om het opleiden van hun patiënten."

Omdat obesitas een ontstekingsziekte is, kan het veranderen het foetale milieu, de auteurs van de studie wijzen. Dit kan worden verergerd door de bijkomende effecten van gespannen arbeid. In de huidige studie waren de zwaarlijvige vrouwen meer kans te worden opgewekt, hebben een voorafgaande Cesarean levering hebben een langdurige eerste fase van de arbeid en oxytocine tijdens arbeid nodig. Baby's van zwaarlijvige moeders had ook hogere geboortegewicht.

"Als de epidemie van obesitas blijft, identificeert dit nog een andere set van ernstige negatieve perinatale uitkomsten," zei Dr. Jeffrey Gould, die stuurt de perinatale epidemiologie en gezondheid resultaten Research Unit aan Stanford University Medical Center in Palo Alto, Californië.

Gould, die was niet betrokken bij deze studie, vertelde Reuters gezondheid per e-mail, "Dit is een oproep tot actie, of veeleer een oproep tot twee acties. De eerste is het ontwikkelen van op nationaal niveau doeltreffende strategieën ter vermindering van de obesitas-epidemie. De tweede is voor (verloskundigen) voort te zetten om te perfectioneren hun benaderingen aan de perinatale zorg van alle zwaarlijvige vrouwen."